top of page
Hemmasnickrade möbler
Hemmasnickrade möbler

Sat, 03 Aug

|

Ekorre Möbler

Hemmasnickrade möbler

Under workshopen i Sigtuna kommer du lära dig att använda handverktyg och planera tillverkningen av en pall. Detta kommer ge dig grunderna till att fortsätta arbeta med trä hemma med enkla medel.

Tid och plats

03 Aug 2024, 09:00 – 15:00

Ekorre Möbler , WENNGARN 443, 193 91 Sigtuna, Sweden

Om kursen

Hemmasnickrade möbler är en del av Älvas examensarbete från Malmstens LiU. För att främja förståelsen för de objekt vi omger oss med bör vi tillverka dem själva. I denna workshop får du lära dig att tillverka en pall utifrån instruktioner. Inga förkunskaper krävs, endast snickarglädje.

Under workshopen kommer du lära dig att använda handverktyg och planera tillverkningen av en pall. Detta kommer ge dig grunderna till att fortsätta arbeta med trä hemma med enkla medel.

Älvas examensarbete avhandlar människans relation till möbler och inredning i relation till hållbarhet, såväl ekonomisk och ekologisk som social. Projektet grundar sig i en kritik av samtidens konsumtionsvanor där vi saknar relation till de möbler vi omger oss med. Genom att tillverka de själva skapar vi en förståelse för de material, konstruktioner och produktion som ligger bakom möblerna. Dessa möbler är enkla att tillverka hemma med hjälp av instruktionsmanualen, standard hyvlat brädgårdsvirke och handverktyg. Egentillverkning bidrar till ökad kreativitet, självförtroende, arbetsglädje och handlingskraft.

I kursen ingår det både material och verktyg

Vi kommer att använda färdighyvlade furu plankor/regler

Skruvar

Handsåg och/eller justersåg

Slipmaskin

Slippapper

Skruvdragare

Lärare: Älva Montell

Pris: 1800 kr/person

Datum: 3/8

Tid: 9-15 (6 timmar)

Antal platser: 4 st per tillfälle.

Ta med egen lunch

För detaljer om bokningsvillkor, se Workshop Rights sidan

Biljetter

  • Hemmasnickrade möbler

    Sale ends: 31 Jul, 15:00

    Hemmasnickrade möbler är en del av Älvas examensarbete från Malmstens Liu. För att främja förståelsen för de objekt vi omger oss med bör vi tillverka dem själva. I denna workshop får du lära dig att tillverka en pall utifrån instruktioner. Inga förkunskaper krävs, endast snickarglädje.   Under workshopen kommer du lära dig att använda handverktyg och planera tillverkningen av en pall. Detta kommer ge dig grunderna till att fortsätta arbeta med trä hemma med enkla medel.  

    SEK 1,800.00

Total

SEK 0.00

Share this event

bottom of page